7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pożywna sałatka z kaszą gryczaną i pestkami dyni



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 ugotowana pietruszka średniej wielkości
1 ugotowana ćwiartka selera
100 g kaszy gryczanej (1 woreczek)
1/2 główki sałaty lodowej
1/2 papryki
1 duży pomidor
1 szklanka pestek dyni

sos:
1/3 szklanki oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka kopru
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka tymianku
ew. lubczyk

Przygotowanie:

Umytą sałatę, seler, pietruszkę, paprykę oraz pomidora drobno pokroić i wymieszać.

Do 1/3 szklanki oleju dodać przyprawy (mniej więcej po łyżeczce, sól i pieprz według uznania) i czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać i polać wymieszane warzywa.

Kaszę ugotować i dodać do sałatki jeszcze ciepłą, tak żeby uwolnił się aromat przypraw i czosnku. Całość dokładnie wymieszać. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu na gotowe porcje sałatki.
Nadesłał(a) tylkokurczaki, dnia: 2014-07-06 12:37:49.491
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z pestkami dyni (wegańska)
Pasta z pestek dyni i cebuli (wegańska)
Pasztet z selera i pestek dyni (wegańska)
Placki ziemniaczane z kaszą gryczaną (ovo-wege)
Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (wegańska)
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami (wegańska)
Zielone muesli - z jogurtem, kiwi i pestkami dyni (lakto-wege)
Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege)
Kotlety gryczano-soczewicowe z porem i pestkami dyni (wegańska)
Pasztet porowo-bobowy z makiem i pestkami dyni (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas