7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Babka gotowana "Danusia"



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 szkl. mąki ziemniaczanej
1 szkl. mąki krupczatki
2 płaskie łyżeczki proszku

3/4 kostki margaryny
1 szkl. cukru
6 jajek całych

Przygotowanie:

Wymieszać maki i proszek do pieczenia. Przetrzeć margarynę z cukrem. W miarę ucierania dodawać po 1 jajku i 2 łyżki mieszanki mąki aż do jej wyczerpania. Włożyć do formy do gotowania wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.

Zagotować wodę w garnku - powinna sięgać do połowy formy. Babkę gotować na małym ogniu pod przykryciem 1 godzinę i 15 minut. Po wyłączeniu gazu ciasto zostawić w otwartej formie ok. 10 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Agnieszka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka gotowana (ovo-wege)
babka gotowana 1 (bez ograniczeń)
Babka piaskowa 6 (ovo-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)
Babka piaskowa 1 (ovo-wege)
Babka sojowa (ovo-wege)
Babka kiślówka (ovo-wege)
Babka Mateczki (ovo-wege)
Babka kawowa (ovo-wege)
Babka cynamonowa (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas