7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Barszcz czerwony z wywarem z grzybów

Podawać z dodatkiem jajka lub uszek z grzybami.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg buraków
włoszczyzna
kilka suszonych grzybów
sok z cytryny
sól
pieprz
ew. cukier

Przygotowanie:

Grzyby ugotować, wyjąć. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę. Następnie wszystko ostudzić. Włoszczyznę wyjąć.

Oddzielnie ugotować obrane i pokrojone buraki (wody w garnku powinno być tylko tyle, żeby przykryła buraki). Dodać sól i sok z cytryny, odcedzić. Później połączyć wywary i przyprawić.

Wskazówki i uwagi:

Grzyby i włoszczyznę można zużyć do innych potraw. Z zagospodarowaniem grzybów na pewno nikt nie będzie miał problemów :) Włoszczyznę można np. dodać do masy na pasztet.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu z pl.rec.kuchnia, autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

az beda miekkie :) zrobia sie wtedy blade w kolorze, ale kolor wroci jak sie je doprawi kwaskiem cytrynowym albo sokiem z cytryny i do tego sola i cukrem czy innym slodziszczem. to samo kolor zupy.
autor anonimowy 2001-10-26 00:00:00.0

ale przez jaki okres mam gotowac te buraki???
podpisano
Laik
autor anonimowy 2001-10-16 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Barszcz wigilijny z wywarem z grzybów i czerwonym winem (wegańska)
Wigilijny barszcz czerwony z wywarem z grzybów i chrzanem (na własnym zakwasie) (wegańska)
Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska)
Kwas burakowy do picia lub na barszcz czerwony (wegańska)
Barszcz czerwony z fasolką, ziemniakami i czasami z brukselką (wegańska)
Barszcz czerwony na zakwasie buraczanym lub zakwasie na żurek (wegańska)
Burgery z czerwonej fasoli i grzybów portobello (wegańska)
Barszcz czerwony rarytas z grzybami, jabłkami i sokiem buraczanym (wegańska)
Najprostszy znakomity barszcz czerwony (z buraczków nastawianych na noc) (wegańska)
Barszcz czerwony najpyszniejszy (czysty, bardzo esencjonalny, bez cukru!) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas