7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

100 g suchej kostki sojowej
300 g cebuli
100 g pieczarek
2 średniej wielkości ziemniaki
1/2 ząbka czosnku
50 g przecieru pomidorowego
80 ml czerwonego wina (opcjonalnie)
1l bulionu warzywnego
150 g pomidora

sól
90 ml oleju rzepakowego
ostra papryka w proszku lub pieprz kajeński
słodka papryka w proszku
kmin rzymski
pieprz
majeranek

Przygotowanie:

Kostkę sojową, zgodnie z opisem na opakowaniu, namaczamy w przegotowanej osolonej wodzie. Następnie podsmażamy na złoto razem z posiekaną drobno cebulą, posypujemy papryką i kminem, solimy i pieprzymy. Odstawiamy.

W garnku na zupę podsmażamy pieczarki, solimy je i pieprzymy, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, czosnek i majeranek. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, wino (alkohol wyparuje) i bulion. Wrzucamy soję z cebulą. Całość dusimy na małym ogniu przez 20-30 min.

Chwilę przed końcem wrzucamy posiekanego pomidora. Doprawiamy ostrą papryką, kminem oraz ew. solą i pieprzem.
Nadesłał(a) vanillaflair, dnia: 2015-03-07 15:00:13.148
Źródło/autor przepisu: Björn Moschinsky "Vegan kochen für alle"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa gulaszowa (wegańska)
Jesienna zupa gulaszowa (wegańska)

Nowości:

Pasta do pieczywa dla sceptyków tofu (wegańska)
"Tofu" domowe z białej fasoli (wegańska)
Omlet bez jajek, najlepszy (z mąki z ciecierzycy) (wegańska)
Barszcz zakarpacki (lakto-wege)
Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas