7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Barszcz z rzodkwią

kuchnia rosyjska

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

3 cwikly
200 g bialej kapusty
1 rzodkiew
1 cebula
1 szklanka śmietanki (gęstawej, ale słodkiej)
Koperek lub pietruszka
sol
2 l wody

Przygotowanie:

Cwikle, kapuste i cebule pociac w slomke, zalac goraca woda (1/2 szklanki) i dusic 15-20 min. Nastepnie dodac pozostala wode, zagotowac i ostudzic. Rzodkiew naszynkowac bardzo drobno, zmieszac ze śmietanką i wlozyc do garnka z barszczem. Barszcz posolic i ostroznie wymieszac. Podawac z posiekanym koperkiem, albo pietruszka.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Eugeniusz" (eugen.taranov@muc.cablesurf.de)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Barszcz z botwiną (lakto-wege)
Barszcz ukraiński (wegańska)
Barszcz czysty (wegańska)
Duszona rzodkiew azjatycka (daikon) (lakto-wege)
Surówka biało-czerwona z białą rzodkwią i truskawkami (lakto-wege)
Rzodkiew / rzodkiewki na ciepło z bułką tartą (wegańska)
Barszcz buraczany z domowego zakwasu (wegańska)
Barszcz czerwony z wywarem z grzybów (wegańska)
Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska)
Barszcz ukraiński na zakwasie buraczanym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas