7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 i 1/2 szklanki wody
3/4 szklanki kaszy jaglanej
15 daktyli
szczypta cynamonu
3 jabłka
1/2 szklanki suszonej żurawiny
1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

Wodę doprowadzić do wrzenia. Daktyle posiekać i wrzucić do wody, wsypać kaszę jaglaną. Gotować pod przykryciem przez 12-15 minut na małym ogniu, nie mieszać. Zdjąć z ognia i zostawić pod przykryciem na kolejne 5-10 minut. Po tym czasie dodać szczyptę cynamonu i dokładnie wymieszać. Kasza powinna być lekko rozgotowana. Jeszcze ciepłą należy rozpłaszczyć na desce do krojenia lub stolnicy na grubość 4-5 mm. Zostawić do ostygnięcia. W tym czasie jabłka umyć i pokroić na szatkownicy na cienkie plasterki. Żurawinę zblendować z dodatkiem wody i soku z cytryny. Pokrojone jabłka można lekko poddusić z pastą żurawinową i zostawić do wystygnięcia.
Chłodną kaszę wycinamy dużą szklanką i przekładamy plastry jaglanego „ciasta” jabłkami w żurawinie. Smacznego!
Nadesłał(a) BZIK IBERYJSKI, dnia: 2015-03-07 15:06:22.216
Źródło/autor przepisu: Przepis i zdjęcie z https://www.facebook.com/Greens4u udostępnione za ich zgodą.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szarlotka z budyniem (wegańska)
Jaglana "nutella" (wegańska)
Crumble: najprostsza szarlotka (lakto-wege)
Szarlotka, śliwkowiec lub marchewkowiec (lakto-wege)
Czekoladowa szarlotka z kruszonką (bez ograniczeń)
Wege szarlotka (sypana) (wegańska)
Szybka "szarlotka" śniadaniowa (wegańska)
Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Kasza jaglana "po francusku" (lakto-wege)
Kasza jaglana z bakłażanem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas