7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chłodnik z botwinki z ziemniakami i jajkiem

Michał Mierzwa: "U mnie w domu to podstawowe danie, gdy na dworze jest powyżej +30 st.C."



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

barszcz z botwinki (tak koło litra)
2 litry słodkiego mleka
1 litr kwaśnego mleka
koperek lub inna zielenina
ziemniaki
jajko na twardo

Przygotowanie:

Ugotować barszcz z botwinki (tak koło litra) i oddzielnie ziemniaki oraz jajka na twardo.

Dwa litry słodkiego mleka zmieszać z litrem kwaśnego, dolać tego barszczu, dosypać posiekanego koperku tudzież innej zieleniny. Na oddzielnym (dużym) talerzu podać ugotowane ziemniaki, a do każdego talerza zupy wrzucić pokrojone jajko na twardo i voila.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Michał Mierzwa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik wiosenny z botwinki z jajkiem (bez ograniczeń)
Chłodnik z botwinką i kwasem burakowym (lakto-wege)
Chłodnik litewski z jajkiem (bez ograniczeń)
Botwinka (wegańska)
Chłodnik a'la litewski na bulionie, z jajkiem (bez ograniczeń)
Chłodnik biały (śmietankowy z ogórkiem, rzodkiewką i jajkiem) (bez ograniczeń)
Chłodnik serowo-brokułowy z ziemniakami (lakto-wege)
Ostra sałatka z ziemniakami, jajkiem i marynowaną w chilli cebulą (bez ograniczeń)
Ziemniaki faszerowane jajkiem z rzodkiewkami i serem żółtym, zapiekane (bez ograniczeń)
Botwinka różowa wegańska (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas