7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chłodnik bułgarski 2



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

1,5 l zsiadłego albo mleka albo jogurtu i kefiru
2 łyżki oliwy albo oleju (najlepiej pół na pół słonecznikowego)
ew. 6-8 orzechów włoskich
2 małe świeże ogórki (dowolnie)
2 ząbki czosnku
ew. 200 ml śmietanki
garść koperku (dowolnie)

Przygotowanie:

Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na pół, łyżeczką usunąć miąższ z pestkami, pokroić w półplasterki. W wazie utrzeć czosnek z solą, dodać oliwę, dobrze zmieszać, dodać łyżkę przegotowanej wody, zmieszać trzepaczką, dodać zsiadłe mleko lub jogurt i kefir (ewentualnie śmietankę czy orzechy - sparzone, obrane ze skórek i posiekane), roztrzepać, dodać pieprz i koperek. Wstawić do lodówki.
Wszystkie należy przygotować kilka godzin przed podaniem, żeby miały czas się "przegryźć"
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor anonimowy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik ogórkowy (bułgarski tarator) (lakto-wege)
Chłodnik bułgarski (z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem) (lakto-wege)
Bułgarski patatnik (lakto-wege)
Bułgarska salatka z buraków (lakto-wege)
Zapiekanka bułgarska z bakłażanem (wegańska)
Chłodnik ze szpinaku (lakto-wege)
Chłodnik owocowy (lakto-wege)
Chłodnik z truskawek (lakto-wege)
Chłodnik poziomkowy (bez ograniczeń)
Chłodnik wieloowocowy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas