7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chłodnik porzeczkowo-wiśniowy na czerwonym winie



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

1/2 butelki wytrawnego czerwonego wina
10 dag cukru
2 żółtka
6-8 goździków
1 płaska łyżeczka cynamonu
I szklanka soku z czarnych porzeczek
starta skórka z 1/2 pomarańczy(lub aronii)
30 dag wiśni

Przygotowanie:

Wiśnie wydrylować i zmiksować. W wazie rozbić trzepaczką żółtka, masę wiśniową i cukier, potem dolać wino, sok i przyprawy, zmieszać. Podawać schłodzony, z biszkoptami, babką, keksem... Przed podaniem wyjąć goździki.
Wszystkie należy przygotować kilka godzin przed podaniem, żeby miały czas się "przegryźć"
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik imbirowo - wiśniowy na jogurcie (lakto-wege)
truskawki w czerwonym winie (lakto-wege)
Spaghetti na czerwonym winie (wegańska)
Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska)
Barszcz wigilijny z wywarem z grzybów i czerwonym winem (wegańska)
Smootie porzeczkowy (wegańska & RAW)
Wiśniowe cudeńko (lakto-wege)
Kisiel wiśniowy (wegańska)
Zupa malinowo - porzeczkowa (lakto-wege)
Placek porzeczkowo-truskawkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas