7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

1 kg dyni
1 czerwona papryka
2 średnie cebule
niewielki kawałek korzenia selera
olej do smażenia
2 ziarna ziela angielskiego
2 łyżeczki tymianku
2 łyżeczki cząbru
płaska łyżka soli

Przygotowanie:

Dynię i paprykę kroimy na dość spore kawałki, cebule w kostkę. Korzeń selera ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Rozgrzewamy w garnku trochę oleju, wrzucamy na niego cebulę i podsmażamy ją na wolnym ogniu aż się zeszkli. Dodajemy paprykę, seler i dynię. Dosypujemy cząber, tymianek, ziele angielskie i sól. Podsmażamy wszystko mieszając, po czym wlewamy trochę wody. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu aż dynia będzie miękka. Można dosolić do smaku.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2015-04-08 10:40:59.671
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dynia solo (wegańska)
Dynia curry (wegańska)
Aromatyczna dynia (wegańska)
Dynia na jarzynkę ze śmietaną (lakto-wege)
Dynia - pizza z nią (wegańska)
Dynia zapiekana z ryżem (ovo-wege)
Dynia puree z grzybami (wegańska)
Korzenna dynia z marchewką (wegańska)
Dynia duszona z grzybami (wegańska)
Dynia w towarzystwie pomidorów i sera (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas