7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

farsz:
1 kg gotowanych ziemniaków
0,5 kg białego sera
cebula
sól
pieprz

ciasto:
0,5 kg mąki
trochę soli
woda ciepła

Przygotowanie:

1. Farsz: podsmażyć posiekaną w kostkę cebulę, wymieszać z ubitymi ziemniakami i rozgniecionym białym serem, doprawić.
2. Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą, wyrobić ciasto.
3. Formować pierogi i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę. Gotować aż wypłyną (kilka minut).
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ogólnie znany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ja robie podobnie tyle ze do farszu wlewam śmietaty, dla smaku, zeby bylo kwaśniejsze.
~patka 2005-08-11 00:00:00.0

no cóż. nie jestem wytrawną kucharką - każdy pieróg był innej wielkości, lepiłam je (z pomocą mojego mężczyzny) cały dzień, ale udały się. chyba wszyscy kochają ruskie pierogi, ale czy bardziej nie smakują u mamy? :)))
Rena 2000-09-25 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pierogi ruskie (bez ograniczeń)
Kopytka ruskie ("nagie" pierogi ruskie) (bez ograniczeń)
Pierogi ruskie a zniewalające delikatnością (lakto-wege)
Pierogi ruskie jak od babci (wegańska)
Pieczone wiosenne pierogi ruskie (z ziemniakami i pokrzywą) (wegańska)
Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska)
Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną (wegańska)
Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege)
Naleśniki ruskie (wegańska)
Pierogi z soją (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas