7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chłodnik szczawiowy na serwatce



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

300 g młodego szczawiu
3 szklanki serwatki
łyżka mąki
szklanka gęstej śmietany
2 łyżki posiekanego koperku
sól
4 jajka na twardo

Przygotowanie:

Serwatkę zagotować, zagęścić mąką z odrobiną wody, ostudzić. Szczaw opłukać, przebrać, zemleć lub zmiksować. Poddusić we własnym sosie, schłodzić. Szczaw połączyć z serwatką i śmietaną. Dodać koperek, posolić. Schładzać 3-4 godziny. Przed podaniem na każdy talerz włożyć połówki jajek.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik szczawiowy z ryżem (bez ograniczeń)
Chłodnik wieloowocowy na serwatce z czarnymi jagodami (lakto-wege)
Chłodnik buraczkowo-szczawiowy z ogórkami, rzodkiewkami i zieleniną (bez ograniczeń)
Polewka z serwatki (lakto-wege)
Zupa szczawiowa z jajkiem (bez ograniczeń)
Zupa szczawiowa z awokado (wegańska)
Zupa szczawiowa z ryżem (wegańska)
Zupa szczawiowa z tofu (wegańska)
Pesto szczawiowe do makaronu (lakto-wege)
Zupa szczawiowa z puree i jajkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas