7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z cukinii i jarmużu

Zupa jest zielona i nie wygląda zbyt fajnie, ale dodając jogurt lub twarożek nieco podkręca się stronę wizualną. W smaku jest wyśmienita. Musztarda robi swoje:)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

1 duża cukinia (u mnie żółta)
1 cebula
2 garści jarmużu
1 łyżka oleju/oliwy - u mnie olej kokosowy
sok z limonki, troszeńkę
pół papryczki chilli małej
2 ząbki czosnku
sól, pół łyżeczki (u mnie wędzona)
trochę pieprzu do smaku
musztarda, ok. 2 łyżki

jogurt sojowy u mnie, ale można do posypania użyć twarogu czy fety lub pestek dyni

Przygotowanie:

Na oleju smażyłam cebulkę, dolałam do niej szklankę wody i przyprawy. Później dodałam pokrojoną cukinię i dwie szklanki wody do zakrycia. Gotowałam 15 minut.

Dodałam jarmuż i musztardę. Po 5 minutach zaczęłam blendować. Nie przecierałam, wiec zostały widoczne zielone kawałki jarmużu.

Wskazówki i uwagi:

UWAGA - jest taka papryka w musztardzie z Potravki (w słoiku). Dałam jej dwie łyżki, ale może być też zwykła musztarda np. miodowa, słodsza.
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2016-02-28 18:04:12.669
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z jarmużu (wegańska)
Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Zupa z cukinii i groszku (lakto-wege)
Zupa z cukinii z miętą (lakto-wege)
Zupa-krem z cukinii i grochu (wegańska)
Dwukolorowa zupa krem z cukinii (wegańska)
Zupa z cukinii z pomidorami i papryką (wegańska)
Zupa z cukinii i pieczonych pomidorów (wegańska)
Budyń z jarmużu (bez ograniczeń)
Zabielana zupa kremówka z cukinii i ziemniaków (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas