7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta do pieczywa dla sceptyków tofu

"Polepszacze" smaku istnieją również w naturalnej kuchni. Nie bez powodu używam często w moich potrawach sosu sojowego, płatków drożdżowych czy wędzonej papryki. Jednak to olej z pestek dyni stał się teraz asem w doprawianiu posiłków. Bo skoro poradził sobie z tofu, które, no nie ukrywajmy, jest nijakie w smaku?



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kostka tofu, 180 g
50 g sparzonego jarmużu
5 cząstek suszonych pomidorów
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oleju z pestek dyni

Przygotowanie:

1. Jarmuż myjemy, usuwamy grube nerwy i wyparzamy kilka minut we wrzątku.
2. Odcedzony jarmuż miksujemy z pozostałymi składnikami i podajemy na kromce chleba.
Nadesłał(a) pierwszesmaki, dnia: 2016-12-31 18:47:07.014
Źródło/autor przepisu: http://pierwszesmaki.blogspot.com/2015/10/dla-sceptykow-tofu.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta do pieczywa z tofu wędzonego z majonezem, koncentratem i zieleniną (ovo-wege)
Pasta pieczarkowo-jajeczna do pieczywa (ovo-wege)
Włoszczyzna - pasta warzywna do pieczywa (wegańska)
Fava - grochowa pasta do pieczywa (wegańska)
Słodka pasta do pieczywa z ciecierzycy i bakalii (wegańska)
Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska)
Pasta z tofu i tahini (wegańska)
Orzechowa pasta z tofu (wegańska)
Pasta pomidorowa z tofu (wegańska)
Pieczarkowa pasta z tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas