7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa soczewicowo-marchwiowo-pomarańczowa

Aromatyczna, lekko słodka i lekko kwaśna. Wyłącznie z żółtych i pomarańczowych składników ;-)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

350 g czerwonej soczewicy
3 łyżki curry
łyżka oleju
3 marchwie
kawałek imbiru
sok z 2 pomarańczy
nać pietruszki

Przygotowanie:

Soczewicę zalać zimną wodą do łącznej objętości 1,5 l, postawić na średnim ogniu. Dodać dwie łyżki curry i olej, przykryć. Kiedy będzie się nagrzewać, marchew pokroić w sporą kostkę, wrzucić. Imbir obrać, pokroić w drobniutką kostkę, wrzucić.

Poczekać aż zacznie wrzeć. Zmniejszyć ogień do najmniejszego podtrzymującego wrzenie (nie marnujmy planety). Dodać łyżkę curry. Poczekać aż marchew nieco zmięknie i będzie na wskroś słodka, ale jednak pozostanie twarda. Dodać sok z pomarańczy. Poczekać aż znowu zacznie wrzeć i jeszcze kilkanaście sekund. Wyłączyć ogień, dodać posiekaną nać.
Nadesłał(a) krarek, dnia: 2018-02-11 16:06:13.58
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napój pomarańczowo-marchwiowy (wegańska)
Napój marchwiowo-pomarańczowy (wegańska)
Pasta soczewicowo-marchwiowa (z chrzanem lub bez) (wegańska)
Zupa marchwiowa z estragonem (wegańska)
Zupa soczewicowa na szybko (wegańska)
Zupa marchewkowo-soczewicowa (wegańska)
Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska)
Marchwiowa zupa krem z soczewicą i kolendrą (lakto-wege)
Marchewkowo-soczewicowa rozgrzewka (zupa krem) (wegańska)
Soczewicowa warzywna zupa z kawałkiem glonów kombu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas