7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chłodnik szczawiowy z ryżem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

10 dag szczawiu,
2 łyżki ryżu,
1 pęczek szczypiorku i koperku,
2 jaja,
1250 ml kwaśnego mleka,
1/4 l śmietany,
sól, cukier,
kilka listków mięty

Przygotowanie:

Szczaw starannie opłukać, sparzyć, drobno posiekać. Ryż ugotować na półsypko. Szczypiorek, miętę i koperek opłukać, otrząsnąć, drobno pokrajać. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokrajać wzdłuż na cząstki Mleko roztrzepać ze śmietana, połączyć wszystkie składniki razem. Doprawić solą i cukrem do smaku, ostudzić. Podawać na zimno.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik szczawiowy na serwatce (bez ograniczeń)
Zupa szczawiowa z ryżem (wegańska)
Chłodnik buraczkowo-szczawiowy z ogórkami, rzodkiewkami i zieleniną (bez ograniczeń)
Pesto szczawiowe do makaronu (lakto-wege)
Zupa szczawiowa z jajkiem (bez ograniczeń)
Zupa szczawiowa z tofu (wegańska)
Zupa szczawiowa z awokado (wegańska)
Zupa szczawiowa z puree i jajkami (bez ograniczeń)
Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege)
Zupa-krem jarzynowo-szczawiowa z majerankiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas