7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gazpacho podwójnie pomidorowe (doprawione koncentratem)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ogórek
2-3 dojrzałe pomidory
1/2 zielonej papryki
1/2 żółtej papryki
mała cebula
ząbek czosnku
kromka białego chleba
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ogórek obrać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Paprykę umyć. Warzywa pokroić w małą kostkę, część odłożyć.

Do reszty dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrany czosnek oraz namoczoną i odciśniętą kromkę chleba. Całość dokładnie zmiksować. Dodać koncentrat pomidorowy i oliwę. Przyprawić. Dodać odłożone warzywa i wymieszać. Gazpacho podawać dobrze schłodzone.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

bardzo dobra zupa
robert s 2010-06-01 22:46:10.693

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)
Soja z koncentratem pomidorowym (wegańska)
Gazpacho andaluzyjskie - pomidorowe (wegańska)
Sos pomidorowy z koncentratu, z pieczarkami (wegańska)
Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Gazpacho z Segowii doprawione kuminem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)
Pasta z czerwonej soczewicy z koncentratem pomidorowym i czosnkiem (wegańska)
Gazpacho - pomidorowy chłodnik z paletą dodatków do wyboru (wegańska)
Meksykańskie gazpacho z miksera (pomidorowe z dodatkiem marchewki) (wegańska & RAW)
Ekspresowy chłodnik pomidorowy/ oszukane gazpacho (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas