7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Warstwowe gazpacho

Podawać w przezroczystym naczyniu.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

2 ogórki
4 pomidory
2 zielone papryki
1 cebula
sól
pieprz

1/2 kubka oliwy
1/4 kubka octu
sok z 1 cytryny
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki zmielonego kminku
1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki
3 łyżki posiekanego szczypioru

Przygotowanie:

Ogórki i pomidory obrać i pokroić w kostkę. Z pomidorów usunąć przed krojeniem nasiona i "galaretkę". Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać.

W naczyniu ułożyć warstwami ogórki, pomidory, cebulę i paprykę. Każdą warstwę posolić i popieprzyć. Pozostałe składniki dać do blendera i zmieszać. Polać warzywa. Schłodzić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Alexandra Jezewska
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka warstwowa (ovo-wege)
Warstwowy kanapkowy "sernik" z ziołami (lakto-wege)
Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege)
Gazpacho - przepis ogólny (wegańska)
Gazpacho andaluzyjskie - pomidorowe (wegańska)
Peruwiańska pomidorówka "gazpacho" (wielowarzywna) (wegańska)
Gazpacho - chłodnik z zielonych winogron (wegańska & RAW)
Sałatka warstwowa a'la tortilla z pieczarkami (lakto-wege)
Cukinia a'la provencale - zapiekanka warstwowa z pomidorami (lakto-wege)
Pozupny, warstwowy pasztet "bez strat" (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas