7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kremowa zupa pieczarkowa z serem topionym i pleśniowym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

30 dkg małych pieczarek
cebula
20 dkg sera topionego
10 dkg sera pleśniowego
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
1 litr mleka
sól
pieprz cayenne
gałka muszkatołowa
koperek do posypania

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Ser topiony i pleśniowy pokroić w drobną kostkę.

W dużym rondlu rozgrzać masło, włożyć pieczarki i cebulę i smażyć przez 3-4 minuty na złoty kolor. Odłożyć 3 łyżki pieczarek. Resztę oprószyć mąką, krótko zasmażyć i wymieszać z wlewanym powoli zimnym mlekiem. Zupę zagotować. Dodać rozdrobniony ser. Mieszając podgrzać na małym ogniu, aż ser się roztopi.

Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem cayenne i gałką muszkatołową. Podawać w czarkach. Posypać odłożonymi pieczarkami i posiekanym koperkiem. Można podawać z makaronem lub grzankami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, P.S.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ta zupa jest przepyszna, juz dawno nie jadlam czegos tak zajebistego.
~wisnia^ 2001-12-28 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa pomidorowa z gruszką i serem pleśniowym (lakto-wege)
Zupa-krem zimowa z selerem naciowym, gruszką i serem pleśniowym (lakto-wege)
Spaghetti w sosie kremowo-pieczarkowym (wegańska)
tost z serem pleśniowym (lakto-wege)
Sałatka z serem pleśniowym (bez ograniczeń)
Kremowa zupa z pieczarek (lakto-wege)
Zapiekane ziemniaki z serem topionym (lakto-wege)
Bułka z grilla z serem pleśniowym (lakto-wege)
Szpinakowa pizza z serem pleśniowym (lakto-wege)
Zupa serowa z serka topionego (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas