7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zielone lasagne (ze szpinakiem i dwoma serami)

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

1 opakowanie makaronu lasagne (do kupienia w supermarketach)
szpinak
czosnek
tarty żółty ser
mozarella
sól
pieprz
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

1. Posiekany czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy szpinak, sól i pieprz.
2. W posmarowanej oliwą brytfannie układamy na przemian warstwę makaronu, masy szpinakowej i tartego sera (jako pierwsza i ostatnia warstwa ma być makaron).
3. Ostatnią warstwę skrapiamy oliwią i obkładamy cienkimi plastrami mozarelli.
4. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 4/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Do szpinaku dla smaku można też dodać trochę orzechów włoskich.
Sandking 2012-05-18 11:24:14.447

a ja zamiast mozarelli skorzystałam z fety, czy fetapodobnego sera, którego zmieszałam ze szpinakiem. pycha!
raspberry 2009-08-04 13:37:52.685

możnaby jeszcze dodać brokuły :D :D :D mniaaam
~gwózduś 2006-02-03 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Lasagne ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Zielona zupa (ze szpinakiem i groszkiem) (ovo-wege)
Kładzione zielone kluski z tofu i szpinaku (wegańska)
Zielone wyspy smaku - makaron z aromatycznymi krążkami pora i szpinakiem (wegańska)
Zapiekane kanapki z serami (lakto-wege)
Lasagne z bakłażanem (lakto-wege)
Wegańska lasagne (wegańska)
Zapiekanka makaronowa z papryką i serami (lakto-wege)
Taglatelle ai quattro formaggi (z czterema serami) (lakto-wege)
Tarta z cukinią, pomidorami i trzema serami (nadzienie) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas