7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Cebula zapiekana z jajami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

50 dag cebuli,
4 łyżki oleju,
1 łyżka tłuszczu do naczynia,
2 jaja,
6 łyżek tartego żółtego sera,
1/2 szklanki śmietany,
1/4 łyżeczki papryki w proszku,
1/2 łyżeczki kminku,
2 łyżki zieleniny,
sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokroić na plasterki, poddusić na oleju nie rumieniąc. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem głębokiego naczynia. Jaja wymieszać z serem, śmietaną, papryką, kminkiem, pieprzem i solą, zalać nimi cebulę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Po wyjęciu posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Papryka zapiekana z jajami i kaparami (bez ograniczeń)
Kabaczek zapiekany z cebulą (ovo-wege)
Plastry cebuli zapiekane na grzankach (bez ograniczeń)
Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege)
Cebula młoda i jajka na twardo zapiekane pod beszamelem (bez ograniczeń)
Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń)
Zapiekana z soi (lakto-wege)
Grzyby zapiekane (lakto-wege)
Zapiekany tost (lakto-wege)
Brzoskwinie zapiekane (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas