7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chilijski budyń z kapusty



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

Główkę kapusty białej lub włoskiej
6 ugotowanych średniej wielkości ziemniaków
2 cebule
olej
1 bułka namoczoną w mleku i odciśnięta
2 jajka
3-4 łyżki śmietanki
sól i pieprz do smaku
ser żółty

Przygotowanie:

Główkę kapusty białej lub włoskiej podzielić na ćwiartki, wyciąć głąby i obgotować we wrzątku około 7 minut.
Osączyć, gdy przestygnie, odcisnąć i zemleć razem z 6 ugotowanymi średniej wielkości ziemniakami, 2 przesmażonymi na oleju, drobno pokrojonymi cebulami oraz 1 bułką namoczoną w mleku i odciśniętą.
Do tej masy dodać dwa surowe jajka, 3-4 łyżki śmietanki, sól i pieprz do smaku. Masę ułożoną w naczyniu do zapiekania posypać tartym żółtym serem i zapiekać około 1 godziny.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Zwierciadło"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Budyń z tapioki (ovo-wege)
Budyń bananowy (bez ograniczeń)
budyń ze szpinaku (bez ograniczeń)
Budyń z kalafiora (bez ograniczeń)
Budyń z jarmużu (bez ograniczeń)
Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege)
Bukiet-budyń z jarzyn (lakto-wege)
Budyń kakaowy lub karobowy (wegańska)
Budyń mleczny z karmelem (bez ograniczeń)
Budyń kokosowy zapiekany (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas