7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dynia na jarzynkę ze śmietaną



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

800 g dyni,
2 łyżki masła,
szklanka śmietany,
2 łyżki musztardy,
łyżka oliwy,
sól i pieprz

Przygotowanie:

Żaroodporne naczynie posmarować cienką warstwą masła. Dynię przekroić, oczyścić z nasion, odkroić skórkę.
Miąższ pokroić w kostkę równej wielkości, włożyć do żaroodpornego naczynia
Lekko posolić i popieprzyć.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Zapiekać przez 12-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Śmietanę i oliwę wlać do miseczki, dodać musztardę, rozbić trzepaczką na puszystą masę. Odstawić.
Dynię wyjąć z piekarnika, przełożyć na ogrzany półmisek, polać sosem śmietankowym.
Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, "Moje gotowanie", autor nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dynia duszona z pomidorami (w śmietanie lub bez) (wegańska)
Aromatyczna jarzynka z włoszczyzny (wegańska)
Makaron z serem i jarzynką (lakto-wege)
Jarzynka z ogórków gruntowych (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Aromatyczna dynia (wegańska)
Dynia curry (wegańska)
Dynia solo (wegańska)
Dynia zapiekana z ryżem (ovo-wege)
Dynia puree z grzybami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas