7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pieczony camembert w sosie malinowym

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

100 g sera typu camembert
100 g malin
pół główki zielonej sałaty

winegret czosnkowy:
oliwa
sok z cytryny (1 łyżka na 3-4 łyżki oliwy)
sól
czosnek

Przygotowanie:

1. Ser owinięty folią aluminiową pogrzać w piekarniku, aż się stopi w środku, następnie ułożyć na liściach sałaty skropionych sosem winegret.
2. Maliny zmiksować i polać nimi ser.
3. Jeść z pumperniklem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

nie zawsze, widziałam już camemberty na mikrobiologicznej. :) trzeba tylko uważnie czytać składy.
sonnentau 2012-05-20 19:09:17.693

pamiętajcie, że camembert jest serem zawsze robionym na podpuszczce naturalnej, więc nie jest tak do końca wegetariański.
Anju 2008-05-06 17:45:45.904

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Camembert pieczony w bazylii i pomidorach (lakto-wege)
Litchi w sosie malinowym (lakto-wege)
Ciepły malinowy sos z chili (wegańska)
Pieczona papryka z sosem pomidorowym (wegańska)
Pieczone pieczarki w sosie słonecznikowym (wegańska)
camembert z gruszkami i pistacjami (lakto-wege)
Salatka z camembertem/brie (bez ograniczeń)
Pieczone ziemniaczane talarki z sosem czosnkowym (lakto-wege)
Pieczone ziemniaki z sosem tzatzyki (tzatziki) (lakto-wege)
Kokardki z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas