7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Arabski bukiet z warzyw



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 bakłażany
300 g cukinii
3 zielone papryki
300 g pomidorów
2 duże cebule

1 filiżanka oliwy
sól
pieprz cayenne
6 ząbków czosnku
4 jaja (można pominąć)

Przygotowanie:

W dużym naczyniu rozgrzać 6 łyżek oliwy i dusić w nim cebulę pokrojoną w plasterki.

Następnie ułożyć w formie warstwami: pokrojone w grube plastry bakłażany (bez skórki), cukinię, pokrojoną w paseczki paprykę i pomidory (bez skórki). Każdą warstwę przyprawić solą, cayenne i dobrze roztartym czosnkiem. Całość zalać pozostałą oliwą i piec pod przykryciem, w uprzednio rozgrzanym piekarniku, w temperaturze 220°C przez 90 minut.

Następnie wyjąć, w środku zrobić wgłębienia i wbić w nie po jednym jaju dla każdej osoby. Wstawić do piekarnika na ok. 15 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Przygotowałam potrawę w wersji wegańskiej czyli bez jajek. Rewelacja. Wyśmienite danie. Bardzo łagodny ale wyrazisty smak. Całość rozpływa się w ustach. Polecam !!!
~nidda 2005-09-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bukiet warzyw z pary (wegańska)
Bukiet warzyw z brązowym ryżem, oliwkami, kaparami i mozarellą (lakto-wege)
Bukiet-budyń z jarzyn (lakto-wege)
Falafel (arabskie kotleciki z cieciorki) z dodatkiem proszku do pieczenia (wegańska)
Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
Kotleciki z warzyw (ovo-wege)
Gołąbki z warzywami (ovo-wege)
Soja w warzywach (wegańska)
Jajka z warzywami (bez ograniczeń)
Krem z warzyw (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas