7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ziemniaki po żydowsku



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

ZIEMNIAKI
CEBULA
MLEKO
KMINEK
MASŁO

Przygotowanie:

Umyte i cienko obrane ziemniaki zalewamy do połowy mieszaniną wody z mlekiem. Wkładamy tyle obranych, całych cebul, ilu będzie biesiadników.
Dodajemy łyżeczkę kminku i nieco masła.
Gotujemy pod przykryciem, tak aby ziemniaki nad powierzchnią płynu ugotowały się w parze. Podajemy razem z cebulami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Valle
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ogórki po żydowsku (na zimę) (wegańska)
Szaszłyki z ziemniaków (wegańska)
Stare ziemniaki (lakto-wege)
Ziemniaki po australijsku (lakto-wege)
Pufki z ziemniaków (bez ograniczeń)
Ziemniaki w karmelu (wegańska)
Ziemniaki z pomidorami (wegańska)
Majonez z ziemniaków (wegańska)
Pieróg z ziemniakami (wegańska)
Ziemniaki w ziołach (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas