7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Śmietanka do capuccino



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

śmietana kremówka (30% zaw. tłuszczu) albo tortowa (36%)
cukier puder

Przygotowanie:

Świeża śmietanka na pewno się nie zważy. Zresztą bitą śmietanę robi się ze schłodzonej kremówki (30% zaw. tłuszczu) albo tortowej (36 %). Moim zdaniem najlepsza jest tortowa z Łowicza (w żółtym kartoniku). Należy ją ubić z cukrem pudrem (ilość cukru zależy od upodobań pijącego).
Uwaga!
Śmietanę ubijamy aż osiągnie konsystencję kremu do tortów. Zbyt długie ubijanie może spowodować, że zrobimy z niej masło. Do filiżanki z gorącą kawą nakładamy ubitą śmietankę. Dobrze jest też posypać czekoladą rozpuszczalną (gorzką). Kawy nie trzeba słodzić śmietanka jest wystarczająco słodka.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, wieczor@polbox.com (Marcin Wieczorek)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Śmietanka owsiana 10% (wegańska)
Mrożona tajwańska herbata ze śmietanką (lakto-wege)
Cafe a`la Pompadur - ze śmietanką, czekoladą i przyprawami (lakto-wege)
Kulki-kluseczki jaglane ze "śmietanką" bananowo-migdałową (wegańska)
Mleko lub śmietanka kokosowa ze świeżego kokosa (wegańska)
Fantastyczny chłodnik litewski na słodkiej śmietance (bez ograniczeń)
Ser fermentowany z migdałów i pestek dyni + śmietanka (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas