7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pieczona/grillowana paryka marynowana w oliwie z octem winnym

Jest to klasyczna włoska przystawka "pepperoni marinati".



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 różnokolorowe strąki papryki
4 łyżki oliwy
4 łyżeczki octu winnego

Przygotowanie:

Papryki wydrążyć i opiec do zwęglenia skórki na grillu, w piekarniku lub nad gazem. Owinąć na kilka minut wilgotną szmatką (żeby skórka łatwiej schodziła), obrać ze skórki, pokroić w paski.

Wymieszać oliwę z octem, polać paprykę, odstawić na kilka godzin, by się "przegryzło".

Wskazówki i uwagi:

Serwować np. z bagietką lub inną bułką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczona papryka marynowana w oliwie z czosnkiem (w słoikach) (wegańska)
Czarne oliwki marynowane w aromatycznej oliwie z oliwek z chili (wegańska & RAW)
Jabłka pieczone z winnymi rodzynkami i sosem karmelowo-śmietankowym (lakto-wege)
Jabłka pieczone z migdałami, konfiturami i aromatycznym winnym sosem (wegańska)
Winne gołąbki (wegańska)
Zupa ziemniaczana z paryką (wegańska)
Ziemniaki pieczone w mundurkach w oliwie z oliwek i liściach laurowych (wegańska)
Ziemniaki pieczone w aromatycznej oliwie (z czosnkiem, koperkiem i innymi przyprawami) (wegańska)
Jajka w occie (ovo-wege)
Ocet jabłkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas