7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grzanki vandoise



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4 kromki pszennego chleba,
25 dag startego żółtego sera,
5 łyżek wytrawnego białego wina lub mleka,
roztrzepane jajo,
sól, pieprz

Przygotowanie:

Kromki chleba opiekać w opiekaczu lub na patelni, na rozgrzanym maśle. Ser wsypać do rondla, wlać wino lub mleko na małym ogniu podgrzewać aż powstanie jednolita masa. Pasta posmarować grzanki, ułożyć na płaskiej blasze, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (230 C), piec do zrumienienia, lub wstawić do nagrzanego grilla, zapiec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

a do czego to jajo?
~olammas 2005-01-11 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Grzanki z jajkiem (ovo-wege)
Jajecznica na grzankach (ovo-wege)
Grzanki "pytlane" (bez ograniczeń)
Francuskie grzanki (bez ograniczeń)
Grzanki po walijsku (bez ograniczeń)
Grzanki (grillowane) (wegańska)
Grzanki w jajku (ovo-wege)
Grochówka z grzankami (wegańska)
Grzanki serowo-czosnkowe (lakto-wege)
Obsmażany kalafior z grzankami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas