7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grzanki z jajem i pomidorem z sosem śmietanowym



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

5-6 tostów (kromki bułki)
5-6 jaj
5-6 plastrów pomidorów
2,5 łyżki masła
30 g sera żółtego
3-4 łyżki śmietany 12%
sól
pieprz

Przygotowanie:

Grzanki posmarować masłem z obu stron. Opiec w piekarniku lub tosterze.

Usmażyć jajka sadzone na maśle. Plastry pomidorów podsmażyć i posolić. Na tostach układać plastry pomidorów. Następnie położyć jaja sadzone. Doprawić solą i pieprzem.

Do pozostałego tłuszczu wlać śmietanę, zagotować. Posolić. Powstałym sosem oblać z wierzchu grzanki z jajkami. Podawać jako gorącą przekąskę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-04-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Duszona dynia z pomidorami i sosem śmietanowym (lakto-wege)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)
Spagetti z sosem śmietanowym i czosnkiem (lakto-wege)
Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege)
Sos śmietanowo-czosnkowy do kalafiora (lakto-wege)
Sos zielony (śmietanowy z pesto) (lakto-wege)
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Grzanki z mikrofali z dodatkiem pomidora (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas