7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jaja alabama



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

2 jaja,
2 kromki chleba,
2 łyżki oleju,
2 łyżki masła,
ćwierć pomidora

Przygotowanie:

W każdej kromce chleba wyciąć kieliszkiem mały krążek. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło, podgrzewać aż będzie gorące. Włożyć chleb, każde jajo rozbić nad chlebem tak, aby żółtko znalazło się w wyciętym krążku chleba, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor, ostrożnie przewrócić, smażyć dalej, aż żółtko lekko się zetnie. Ułożyć na talerzu, przybrać pomidorami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jaja po wiedeńsku (ovo-wege)
Jaja po węgiersku (ovo-wege)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)
Jaja żółte czyli kminkowe (ovo-wege)
Jaja zapiekane po hiszpańsku - na smażonej papryce (bez ograniczeń)
Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń)
Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas