puszka.pl - pysznie!

Pasta czosnkowa (w słoiczku)

Pastę można dodawać do sosów, twarożku, zup, pizzy, spaghetti.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

2 główki czosnku
3 łyżki oliwy lub oleju
pół łyżeczki bazylii
sól

Przygotowanie:

1. Obrany ze skórek czosnek zmiksować, dodać sól, bazylię, 2 łyżki oliwy i przełożyć do słoika.
2. Zalać resztą oliwy.

Wskazówki i uwagi:

Pastę można przechowywać w zakręconym słoiku, do tygodnia w lodówce.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia

Twoje zapiski: