puszka.pl - pysznie!

Sałatka nicejska z ziemniakami i białą fasolką


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

4 nieduże ziemniaki
4 jajka
4 pomidory
1 cebula
400 g białej fasoli z puszki
80 g czarnych oliwek
sól
pieprz

sos winegret:
4 łyżki oliwy
4 łyżeczki soku cytrynowego

Przygotowanie:

1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w talarki.
2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w plastry.
3. Pomidory pokroić w cząstki.
4. Cebulę drobno posiekać.
5. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem winegret.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia (przepis przerobiony na wege)

Twoje zapiski: