puszka.pl - pysznie!

Czysta zupa cebulowa (bez zasmażki)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

0,5 kg cebuli
łyżka masła
litr bulionu z kostki
10 dkg startego żółtego sera
kilka kromek pieczywa pszennego
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w krążki. Dodać do gotującego się bulionu. Dołożyć masło, pieprz i sól. Gotować przez 30 minut.

Pieczywo pokroić w kostkę i opiec na patelni aż lekko zbrązowieją (uzyskamy w ten sposób grzanki).

Zupę podawać gorącą. Wsypać do każdej czarki łyżkę startego żółtego sera i dodać garść grzanek.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor: p.s.

Twoje zapiski: