puszka.pl - pysznie!

Zupa czosnkowa z pomidorami podawana na chlebie


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy do smażenia
4 pomidory
3 cebule
4 szklanki wody
sól
pieprz
4 kromki chleba

Przygotowanie:

Obrany, drobno posiekany czosnek zrumienić na oliwie, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz obraną, pokrojoną cebulę. Dusić pod przykryciem do miękkości. Zalać wrzącą wodą i gotować jeszcze ok. 5 min. Doprawić solą i pieprzem.

Na talerz włożyć pokruszone kawałki chleba, zalać gorącą zupą i natychmiast podawać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki

Twoje zapiski: