puszka.pl - pysznie!

Sałata z winogronami, zieleniną i winegretem


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 4 osób

400 g ciemnych winogron
1 główka sałaty
3 garście rzeżuchy lub natki pietruszki

winegret pomarańczowy:
4 łyżeczki oliwy
2 łyżeczki soku cytrynowego
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
sól
pieprz

Przygotowanie:

Sałatę porozrywać na małe kawałki. Winogrona poprzekrawać na pół i wyjąć pestki. Rzeżuchę drobno posiekać.

Wymieszać sałatę, winogrona i 3 części rzeżuchy, polać sosem, doprawić, wymieszać i posypać resztą zieleniny.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia

Twoje zapiski: