puszka.pl - pysznie!

Banany w cieście naleśnikowym


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

4 średnie banany
olej do smażenia

gęste ciasto naleśnikowe:
pół szklanki mąki ziemniaczanej
2 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
2 żółtka
łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę ziemniaczaną z mąką zwykłą, proszkiem do pieczenia, żółtkami, cukrem waniliowym i taką ilością wody, by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Odstawić je na 5 minut.

Banany przekroić wzdłuż. Obtoczyć (maczać) je w cieście. Smażyć na oleju na brązowy kolor. Podawać na gorąco.

Wskazówki i uwagi:

Można udekorować bitą śmietaną i dodatkowo posypać wiórkami czekoladowymi.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:P.S.

Twoje zapiski: