Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
fasola
rodzynki
2-3 lyzki przecieru pomidorowego
3 lyzki cukru
3 lyzki octu
2 kwasne jablka
lyzka majeranku
lyzeczka soli, pieprzu, sosu sojowego, imbiru, pol szklanki rosolu.
Przygotowanie:
Fasole ugotowac na miekko. Odcedzic.
W zaroodpornym, glebokim naczyniu umiescic ugotowana fasole (okolo 2 litry), duza garsc rodzynek, 2-3 lyzki przecieru pomidorowego, 3 lyzki cukru, 3 lyzki octu, dwa kwasne jablka pokrojone na male kawalki, lyzke majeranku, lyzeczke soli, pieprzu, maggi, imbiru, pol szklanki rosolu. Dobrze wymieszac, zapiec przez godzine. Podawac z ryzem lub chlebem.
Wskazówki i uwagi:
przerobione na wege
Twoje zapiski: