puszka.pl - pysznie!

Sałatka tunezyjska (kuskus, warzywa i orzechy)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

40 g kaszy kuskus
1 zielona papryka
1 pomidor
kawałek cukinii
2-3 liście sałaty
1 łyżeczka siekanych orzechów włoskich

2 łyżki soku pomarańczowego
1 łyżka octu winnego
oliwa (4-6 łyżek)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kuskus zalać wrzątkiem i poczekać aż napęcznieje. Wymieszać sok pomarańczowy, ocet, oliwę, sól i pieprz. Połową sosu zalać ostudzony kuskus.

Paprykę pokroić w paski, pomidor i cukinię w plasterki, sałatę porozrywać na kawałki. Wymieszać składniki i polać resztą sosu, posypać orzechami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia

Twoje zapiski: