Zupka jarzynowa z brokułami
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
1 mała marchewka
1 mała pietruszka
1 mały ziemniaczek
plasterek selera (mało, bo zmienia smak)
brokuły
0,5 łyżeczki oliwki z oliwek (lub rzepakowego zimnotłoczonego lub sojowego)
ew. 3-4 łyżeczki kaszki ryżowej
Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę wrzucamy do małej ilości wody. Po 10 min. ziemniaka, selera i brokuły.
Gdy warzywka będą miękkie wrzucamy wszystko do malaksera/blendera i traktujemy zupkę tymże urządzeniem na najwyższych obrotach przez kilka minut.
Dodajemy 0,5 łyżeczki oliwki z oliwek i ew. 3-4 łyżeczki kaszki ryżowej.
Wskazówki i uwagi:
Ja zaczynałam od 1 różyczki brokuła, potem stopniowo dwie, 3 a teraz więcej)
Pierwszy raz Milenka dostała brokuła, kiedy miała 4,5 miesiąca.
Twoje zapiski: