puszka.pl - pysznie!

Warzywa z grilla z sosem czosnkowo-jogurtowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

papryka
1/2 bakłażana
5 dużych pieczarek
cebula
kilka różyczek kalafiora
kilka różyczek brokułów
rozmaryn
łyżeczka oliwy

sos czosnkowo-jogurtowy:
kilka łyżek jogurtu
czosnek
posiekana natka
sok z cytryny
sól

Przygotowanie:

Warzywa pokroić, posolić i przyprawić ziołami. Upiec na grillu lub w piekarniku na folii z dodatkiem oliwy.

Podawać z sosem czosnkowo-jogurtowym: wymieszanym jogurtem z czosnkiem, natką, sokiem z cytryny i solą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000

Twoje zapiski: