puszka.pl - pysznie!

Duszona czerwona kapusta z serem pleśniakiem i migdałami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 mała główka czerwonej kapusty
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka cukru
2 łyżki wody
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
2 łyżki pokruszonego sera pleśniaka (bleu)
2 łyżki pokrojonych, palonych migdałów

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować cienko. Umieścić w garnku z ciężkim dnem na dużym gazie. Zmieszać ocet, cukier, wodę, sól i pieprz i gdy dno garnka gorące, wlać jednym ruchem i przykryć. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje, około 3-5 minut.

Przełożyć na ładny talerz, posypać serem i migdałami.
Nadesłał(a) ~Magdalena Bassett, dnia: 2001-01-08 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: