Duszona czerwona kapusta z serem pleśniakiem i migdałami
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
1 mała główka czerwonej kapusty
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka cukru
2 łyżki wody
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
2 łyżki pokruszonego sera pleśniaka (bleu)
2 łyżki pokrojonych, palonych migdałów
Przygotowanie:
Kapustę poszatkować cienko. Umieścić w garnku z ciężkim dnem na dużym gazie. Zmieszać ocet, cukier, wodę, sól i pieprz i gdy dno garnka gorące, wlać jednym ruchem i przykryć. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje, około 3-5 minut.
Przełożyć na ładny talerz, posypać serem i migdałami.
Twoje zapiski: