puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

500 g grzybów
100 g czerstwej bułki
50 g cebuli

sól
pieprz
zielenina
2 jajka
80 g oleju
100 g bułki tartej

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić, umyć, ugotować w niedużej ilości osolonej wody, odcedzić. Bułkę namoczyć w wywarze z grzybów. Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na małej ilości tłuszczu.

Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć. Dodać sól, pieprz, drobno posiekaną zieleninę, wbić jaja, wsypać łyżkę bułki tartej. Masę dobrze wymieszać, uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki

Twoje zapiski: