puszka.pl - pysznie!

Solanka grzybowa


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

350 g prawdziwkow (swiezych lub slonych), albo 60 suszonych,
200 g cebuli,
100 slonych ogorkow
100 g oliwek,
100 g przetartych pomidorow,
50 g masla
1,6 l rosolu grzybowego,
150 g smietany,
listek bobkowy,
pieprz czarny caly,
swieza pokrajana zielenina.

Przygotowanie:

Przygotowane swieze prawdziwki ugotowac i pociac w paski, rosul pozostawic dla soljanki. Jezeli sie uzywa grzyby suszone, to je oczyscic, ugotowac jak dla przygotowania rosolu grzybowego. Soljanke mozna przygotowac i ze slonych grzybow, ktore trzeba przemyc i pociac.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:"e. taranov"

Twoje zapiski: