puszka.pl - pysznie!

Budyń kokosowy zapiekany


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4 łyżki bułki tartej,
2 łyżki cukru,
2 łyżki wiórków kokosowych,
skórka z cytryny,
1 i 1/2 szklanki mleka,
1 łyżka masła,
2 jaja,
1 łyżka cukru do piany

Przygotowanie:

Do miski włożyć bułkę tartą, cukier, wiórki kokosowe i startą skórkę cytrynową. Część wiórków odłożyć. Zagrzać mleko z masłem, zalać suche składniki, odstawić na 5 min. Żółtka wymieszać z masą i wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia. Piec przez 20-30 min. w temp. 160 st. C. Ubić białka na pianę, dodając po trochu cukier. Pianę wyłożyć na budyń, posypać wiórkami kokosowymi i ponownie wstawić do piekarnika (110 st. C).
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki

Twoje zapiski: