puszka.pl - pysznie!

Kotlety ryżowe z cebulą, słoncznikiem i orzachami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2,5 szklanki gotowanego ryżu
2,5 szklanki posiekanej cebuli
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka soku pomidorowego
1/4 szklanki ziaren słonecznika
1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka soli

bułka tarta
olej do smażenia/pieczenia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki połączyć, dobrze wymieszać, uformować kotlety i obtoczyć w tartej bułce. Piec w piekarniku na posmarowanej olejem blasze przez 30-40 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)

Twoje zapiski: