puszka.pl - pysznie!

Halawa z wiórków z rodzynkami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

wiórki kokosowe (1 opakowanie)
rodzynki, najlepiej sułtańskie (1 opakowanie)
odrobina oleju

Przygotowanie:

Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić, aby napęczniały. Do garnka wlać niewielką ilość oleju i wsypać wiórki kokosowe. Prażyć na małym ogniu, ciągle mieszając, do uzyskania złotawego koloru. Należy pilnować, by się nie przypaliły. Nie zdejmować z ognia.

Do uprażonych wiórków dodać rodzynki wraz z wodą, w której się moczyły. W tym momencie należy uważać, gdyż można się poparzyć, bo robi się tzw. wulkan. Mieszając doprowadzić do odparowania wody. Całość powinna mieć sypką konsystencję.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)

Twoje zapiski: