Krokiety z tofu, migdałów i płatków owsianych (bez smażenia naleśników!)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
farsz:
1 szklanka płatków owsianych
200 g tofu
1 cebula
50 g migdałów
1 łyżeczka sosu sojowego
sól
ciasto naleśnikowe:
3 łyżki mąki owsianej
150 g mąki pszennej razowej
łyżeczka oleju
szczypta soli
woda
+ olej do smażenia
Przygotowanie:
Do płatków wlać około pół szklanki wody i zagotować. Masa z płatków powinna być gęsta. Dodać roztarte tofu, drobno pokrojoną cebulę, posiekane migdały i sos sojowy. Masę dokładnie wyrobić.
Uformować małe, płaskie krokiety, oprószyć mąką, zanurzyć w cieście naleśnikowym i smażyć w dużej ilości rozgrzanego oleju.
Twoje zapiski: