puszka.pl - pysznie!

Pasta "łososiowa" (marchewkowo-orzechowa)

Podawać na chlebie, posypaną zieloną pietruszką.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4-5 słoiczków 200 ml

5 sztuk małej marchwi (może być z zupy)
2 szklanki soku z pomidorów
1 szklanka orzechów ziemnych
1 szklanka cebuli pokrojonej w kostkę
sól
3/4 szklanki tartej bułki

Przygotowanie:

Marchew ugotować. Zmiksować z sokiem z pomidorów i orzechami. Dodać posiekaną cebulę i sól, a następnie wszystko razem gotować przez 5 minut. Na koniec dodać bułkę tartą. Po zagotowaniu schłodzić.

Wskazówki i uwagi:

Można zmiksować cebulę z resztą, ale pamiętając, że zbyt długo miksowana staje się gorzka. Dlatego tak czy siak dodajemy ją na koniec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)

Twoje zapiski: