Pasta "łososiowa" (marchewkowo-orzechowa)
Podawać na chlebie, posypaną zieloną pietruszką.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
4-5 słoiczków 200 ml
5 sztuk małej marchwi (może być z zupy)
2 szklanki soku z pomidorów
1 szklanka orzechów ziemnych
1 szklanka cebuli pokrojonej w kostkę
sól
3/4 szklanki tartej bułki
Przygotowanie:
Marchew ugotować. Zmiksować z sokiem z pomidorów i orzechami. Dodać posiekaną cebulę i sól, a następnie wszystko razem gotować przez 5 minut. Na koniec dodać bułkę tartą. Po zagotowaniu schłodzić.
Wskazówki i uwagi:
Można zmiksować cebulę z resztą, ale pamiętając, że zbyt długo miksowana staje się gorzka. Dlatego tak czy siak dodajemy ją na koniec.
Twoje zapiski: