puszka.pl - pysznie!

Mazurek z płatków owsianych z masą bakaliową


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki płatków owsianych
2 szklanki mąki pszennej razowej
3 łyżki cukru brązowego
pół szklanki oleju (np. winogronowy tłoczony na zimno)

200 g bakalii:
- rodzynek, daktyli, śliwek suszonych
- orzechów, migdałów
- pestek z dyni

Przygotowanie:

Bakalie namoczyć na około pół godziny do napęcznienia.

1 szklankę mąki posiekać z olejem, dodać płatki owsiane, cukier i wodę, tak aby ciasto nadawało się do wałkowania. Nasmarować formę tłuszczem, wywałkować ciasto na grubość ok. 0,5 cm i ułożyć w formie. Bakalie wymieszać ze szklanką mąki i wody. Rozsmarować na cieście. Piec w gorącym piekarniku ok. 40 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)

Twoje zapiski: